Radio van de toekomst

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over de toekomst van radio. Wat wordt de nieuwe trend, nog meer bezuinigingen, persoonlijker of nonstop muziek?

100% Listener Controlled
Als het aan de mensen van Jelli.net ligt, is 100% Listener controlled radio de toekomst. Het gaat om een concept waarbij de luisteraar dynamisch en real-time de playlist kan beinvloeden. Er zijn in de States een aanta bekende stations die meewerken aan dit project waaronder het legendarische Live 105 KITS - San Francisco en WPST in Trenton New Jersey. Via een internetstream is er 24 uur per dag de door luisteraars beinvloedde playlist te horen, op de zenders zelf blijft het voorlopig beperkt tot een aantal uren in het weekend.

Interactie
Hoewel interactie met de luisteraar steeds belangrijker wordt voor radio is de vraag of dit echt de toekomst is. In het geval van WPST bleek namelijk dat de nummers die gedraaid werden toen de luisteraars het station 'over namen' niet veel afwijken van wat er normaal gedraaid wordt. Wel viel op dat de afwisseling van verschillende muzieksoorten minder goed verspreid was en de flow minder natuurlijk verliep. Soms waren er ineens 4 harde punk-rock-achtige platen achter elkaar te horen.

Nieuwe Music Director
Het blijft natuurlijk een feit ook al geef je de luisteraars 100% controle er maar een klein deel van je luisteraars die controle echt neemt. En zij dus de nieuwe Music Director worden en voor de overige niet-interactieve luisteraars bepalen wat er te horen is en hoe. Marketing-technisch is het wel een mooi concept maar 100% Listener Controlled Radio wordt het alleen als ELKE luisteraar dan mee bepaalt en daar heeft niet iedereen tijd voor. Meer info over Jelli.net

Simplex Magazine2

Aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

Radio Stuff Friends

Reacties

Recent Comments Widget

Populaire berichten

Radio Stuff Nieuws

AllAccess Headlines

FMQB News

Radio Ink Headlines